دیتا سنتر

دیتاسنتر چیست؟ | Data Center

Data Center یا مرکزداده ها کجاست

دیتاسنتر یا مرکز داده به مکانی گفته می‌شود که گروه عظیمی از سرورهای کامپیوتری و تجهیزات شبکه‌ با استفاده از امکانات زیرساختی و ارتباطی برای میزبانی و پردازش مجموعه‌ بزرگی از داده‌ها گرد هم آمده‌ باشند پس میتوان نتیجه گرفت دیتاسنتر محل استقرار تعداد زیادی از سرورهای کامپیوتری است که در کنار یکدیگر و بدون وقفه امور مربوط به پردازش ذخیره‌سازی و انتقال داده‌ها را انجام می‌دهند

ساختمان اغلب این مراکز، دارای سیستم‌های امنیتی پیشرفته، سیستم تهویه، اطفاء حریق و سیستم توزیع برق است که به سامانه برق اضطراری مجهز ‌شده‌اند. پیاده‌سازی یک دیتاسنتر، عموما بر پایه شبکه‌ عظیمی از منابع پردازشی و ذخیره‌سازی صورت می‌پذیرد که با کمک یک زیرساخت ارتباطی قدرتمند، امکان ارایه سرویس‌های اینترانتی (محلی و داخل سازمانی) یا اینترنتی انتقال داده را در مقیاس‌های کوچک و بزرگ فراهم می‌کند.

دیتاسنترها در حال حاضر در بسیاری از شرکت‌های بزرگ و دولت‌ها ساخته و مدیریت می‌شوند به دلیل اینکه این شرکت‌ها و سازمان‌ها برای پردازش و نگهداری داده‌های بزرگ و حجیمی در روزانه با آنها سروکار دارند، از دیتاسنترها استفاده می‌کنند.

در دیتا سنترها، امنیت و پایداری بالای سیستم‌های مختلف برای حفظ داده‌ها و اطلاعات بسیار مهم است و به همین دلیل، در این مکان‌ها از راهکارهای امنیتی مانند رمزنگاری، پشتیبان گیری و احراز هویت استفاده می‌شود.

دیتا سنتر کجاست؟

سیستم ها و اجزاء مهم یک دیتاسنتر

سیستم شبکه : سرورها، سرویس دهندگان شبکه، رک ها و سیستم های ذخیره سازی و استوریج

تجهیزات شبکه : روترها، سوییچ ها،مسیریاب ها

تجهیزات امنیتی : فایروال، ضد ویروس ها و سایر سامانه های امنیتی IDS , IPS

سیستم کابل کشی و مدیریت بهینه آن

تجهیزات غیرفعال و پشتیبان شبکه

سیستم مدیریت و پایش شبکه

سیستم نرم افزاری: طبقه بندی، امنیت، پردازش و مدیریت بانک های اطلاعاتی، برنامه های کاربردی، سیستم عامل ها

تأسیسات: لوله کشی و سیستم  HVAC

ذخیره سازی: سیستم هایی مخصوص ذخیره سازی، بازیابی، پشتیبان گیری اطلاعات و نگهداری قابل اطمینان در فضای ذخیره ساز سرور

توزیع قدرت: سیستم هایی تعبیه شده برای کنترل ، مدیریت و پایش در توزیع برق ، نیرو و قدرت در سامانه های سرور به صورت بهینه

فیزیکی: سیستم هایی برای کنترل دسترسی و پایش فیزیکی و محیطی

-دیتاسنتر---پارمین-نت---parmin-net

انواع دیتاسنترها

دیتاسنترها بر حسب تکنولوژی‌های مورد استفاده ، کاربرد و هزینه‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

دیتاسنترهای سازمانی (Enterprise Data Centers)

این نوع دیتا سنترها از آشناترین و شناخته شده ترین مراکز داده می باشد که معمولا شرکت ها و سرمایه داران با به جان خریدن هزینه های کلان، در محوطه های ساختمانی و سازمانی دست به ساخت و ساز دیتاسنتر های سازمانی می زنند.

دیتاسنترهای مدیریت شده (Managed Services Providers Data Centers)

دیتاسنترهای مدیریت شده که توسط یک کمپانی و شرکت ثالث (یک منبع خروجی) سرویس دهنده به شرکت های دیگر می باشند. این نوع سرویس دهی به وسیله ی مدیریت جزئی، تمام امکانات و کارکردهای دیتاسنتر را برای تمام مشتریان و شرکت ها فراهم می کند. اجاره کردن این نوع دیتاسنترها از هزینه های گزاف برای خرید تجهیزات و منابع زیرساختی برای کاربران و شرکت ها، جلوگیری می کند.

دیتاسنترهای هم‌مکانی (Colocation Data Centers)

معمولا سازمان هایی که تمایل به برون سپاری سرورهای خود دارند و خواستار زیر نظرگیری سرور های خود را دارند از دیتاسنترهای هم مکان استفاده می کنند، به این صورت که با اشتراک گذاری فضا و مکان این امکان را به برخی سازمان ها می دهد تا با اجاره برخی از کابینت ها (رک) و قفسه ها (کیج) زیر نظر خود سازمان ها بیشتر مسئولیت های سرورهای خود را بر عهده بگیرند.

دیتاسنترهای یکجا یا عمده (Wholesale Data Centers)

این دیتاسنترهای بزرگ یا ابردیتاسنترها که تنها ارائه دهنده فضاهایی وسیع، انرژی، برق و امکانات تأسیساتی هستند.

اکثر شرکت ها و کمپانی های معروف به جای استقرار سرور های خود در چندین منطقه جغرافیای برای خدمات بهتر و بهره بری بالا و کاهش هزینه از دیتاسنتر های عمده و یکجا استفاده می کنند.

بدیهی است که این نوع دیتاسنترها مسئولیت فراوانی را بر عهده صاحبان دیتاسنتر میگذارد در نتیجه مسئولیت نگهداری ومدیریت سیستم تأسیساتی و مکانیکی ویا خود دیتا سنترها را به نمایندگی از مشتری برعهده می گیرد.

دیتاسنترهای ابری (Cloud Data Centers)

با ظهور فناوری رایانش ابری و ارایه خدمات زیرساختی این امکان برای سازمان‌ها و کسب و کارها فراهم می کند تا به صورت کاملا خود جوش و اینترنتی دیتاسنتر اختصاصی مجازی خود را در بستر فضای ابری طراحی و در کوتاهترین زمان ممکن و دیتا سنترها راه اندازی کنند. کمترین هزینه ممکن نسبت به سایر دیتا سنترها راه اندازی کننددیتاسنتر ابری، امکان بهره‌برداری از قدرت گروه عظیمی از سرورهای کامپیوتری، منابع پردازشی و ذخیره‌سازی را در شبکه‌ای خصوصی، شبکه‌ای عمومی و یا ترکیبی از این دو برای شرکت‌ها و سازمان‌ها فراهم می‌کند.

آمارها نشان می دهند که انتقال سازمان ها و شرکت ها با ظهور فناوری رایانش ابری به زیر ساخت های ابری و استفاده همزمان از دیتا سنترهای عمومی و اختصاصی در سال های اخیر افزایش چشم گیری داشته است.

لیست دیتاسنتر های ایران

همراه اول
بانک ملی
روند تازه
سروش رسانه
بانک دی
سامان
ملت
افرانت
پارس آنلاین
تبیان
زیرساخت
ایرانسل
شاتل
آسیاتک
شهراد
نگاه روشن پارس
پارس دیتا
فن آوا
آشنا
مبنا
جایگاه
هاست ایران

 

دیتاسنتر پارس آنلاین





افرانت

دیتا سنتر ایران - افرانت

دیتا سنتر ایران - افرانت

تبیان




کارشناسان پارمین نت | Parmin در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان جهت مشاوره ، استعلام قیمت و خرید انواع سرور و قطعات اچ پی ای (HPE) می باشند.

بازگشت به لیست

2 نظر در “دیتاسنتر چیست؟ | Data Center

  1. I need to to thank you for this very good read!! I absolutely enjoyed every bit of it. I have got you book-marked to check out new stuff you postÖ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *